Az OFFI hiteles fordításai - EU fordítás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fordítások

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) hatásköre törvényes okokból csupán Magyarország határain belülre terjed ki. Minden egyéb állítás ("az OFFI fordításai világszerte jogérvényesek") hamis! Az OFFI fordításait rendszeresen megkapjuk Németországban "újrafordításra", azaz hiteles fordítás elkészítésére.

Az OFFI azt a benyomást kelti, hogy külföldön is csak az OFFI fordításait fogadják el, ami NEM FELEL MEG A VALÓSÁGNAK!

Az FL Intercoop sajnálatosnak tartja az OFFI dezinformációs és félrevezető politikáját, különös tekintettel arra, hogy az OFFI a magyar Igazságügyminisztérium egyik szerve, ezért csak az igazságot lenne szabad állítania!

Az OFFI „hiteles” illetve „hivatalos” – kötött-fűzött – fordításainak külföldön, azaz Magyarország határain kívül történő elfogadása kizárólag az adott külföldi hatóság vagy intézmény jóindulatán múlik.

Ez a jóindulat azonban nem várható el például egy német anyakönyvi hivataltól, mivel az FL Intercoop rendszeresen kap újrafordításra olyan dokumentumokat, amelyeket az OFFI készített, és amelyeket a német vagy osztrák hatóságok nem ismertek el jogérvényesnek
, mivel azokat nem németországi vagy ausztriai hites fordító készítette.

Az ügyfél számára ez azt jelenti, hogy az idejét vesztegette, és súlyos ezreket-tízezreket fizetett az OFFI-nak egy semmit sem érő "hiteles" fordításért!

Az OFFI fordításainak minőségét itt nem kívánjuk külön értékelni, aki magas szinten tud idegen nyelvet, az saját maga is véleményt alkothat.

Csupán arra szeretnénk felhívni tisztelt Olvasóink szíves figyelmét, hogy ha a dokumentumának idegen nyelvű hiteles fordítására van szüksége, akkor saját érdekében előbb érdeklődjön az illetékes külföldi hatóságnál, szervnél vagy intézménynél, hogy milyen hiteles fordításokat fogadnak el!

Az FL Intercoop munkatársai szavatosságot vállalnak azért, hogy az általunk készített és hitelesített fordításokat az (Európai Uniós) célországban el fogják fogadni!

További információk az Egyéb országok fül alatt találhatók.

Mind a két állítás hamis

Itt látható az OFFI hamis állítása a Google hirdetésében.
Sem a "Hiteles fordítás csak itt", sem pedig a "Garantáltan elfogadják külföldön" NEM felel meg az igazságnak, az OFFI tehát, azaz az Igazságügyminisztérium "hivatalos szerve", félrevezeti az Interneten hiteles fordítást keresőket!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz